söndag 12 april 2009

Natt på Falu lasarett

Nyss hemkommen från Falun Lasarett. Dottern fick så ont i magen igen igår eftermiddag och det gav sig inte, så via sjukvårdsupplysningen blev vi hänvisade till Mora lasarett. Vi åkte dit och fick veta att vi blev tvungna att åka till Falun, där dom har barnakut. Tog en sjukbil dit eftersom vår bil som sagt är trasig.

På Falun är dom ju helt underbara, vilket mottagande man får, så har det varit varje gång vi har varit där och det börjar ju bli några gånger nu. Men dom hade fullt av patienter och väntan blev lång, inte förrän två på natten kom doktorn in till oss.

Det visade sig i kissprovet att dottern har UVI, och att det säkert har gjort magsmärtorna extra intensiva. Nu får hon antibiotika mot det i alla fall, men vi vet fortfarande inte varför hon har så ont i magen och mår illa så ofta. Vi har tagit tusen prover känns det som och de ger inga riktiga svar. Lågt blodvärde, lågt järnförråd och blod i avföringen är väl det vi har kommit fram till hittills. Men från Moras håll så HÄNDER det liksom inget! Nu har vi i alla fall bett om att få byta läkare då vi helt har förlorat förtroendet för den vi har. Han tar oss inte på allvar och tabbar sig hela tiden; glömda prover, inte påläst, glömmer ordinationer, ja, you name it.

Idag har vi åkt tåg hem, och jag är så trött att jag bara vill sova... Dottern är tapper, det är hon alltid, just nu sitter hon och ser på TV. Hon undrade just om vi skulle ta en cykeltur=). Den som det orkade...

/Marit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar